17 november: Muziek of niet?

Gisteren heb je zelf een grafische notatie gemaakt (muziek getekend op papier). In de jaren 60 maakte de Roemeense componist Ligeti ook al muziek door grafische notatie, dus zonder noten op te schrijven. Zijn muziek was heel modern; hij was zijn tijd ver vooruit.

Luister naar ‘Artikulation’ een muziekstuk dat Ligeti meer dan vijftig jaar geleden heeft gemaakt! Maar is dit wel muziek? Kun je geluiden herkennen? En wat vind jij: is dit muziek of niet? Waarom wel/niet?

Artikulation van Ligeti met meelees-partituur van Rainer Wehinger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s