14 november: De triangel

Een Barcarolle (ofwel gondellied, van het Italiaanse barca = ‘boot’) is een volksliedje dat gezongen werd door Venetiaanse gondeliers. De componist Jacques Offenbach heeft de bekendste Barcarolle geschreven.

Luister vanaf 1.27 tot 2.10 min. Hoor je het wiegen van het bootje? Let vooral goed op de triangel: elke zes tellen hoor je een metalen tik.

We gaan ‘luchttriangel’ spelen: pak je denkbeeldige triangel, hou ‘m vast in je linkerhand en tik met je rechterhand met je denkbeeldige stokje op je triangel. Speel mee met hetzelfde stukje muziek. Probeer zo gelijk mogelijk te spelen.

Lukt dat goed? Dan gaan we de muziek beluisteren vanaf 1.15 min. hou je triangel in de aanslag: lukt het om op het juiste moment te beginnen met spelen? Is er ook een echte triangel in de klas? Dan is het wel leuk om een keer daarop te spelen!

De Barcarolle van Jacques Offenbach (uit Les Contes d’Hoffmann / Act 3 – Intermède-Entr’acte) uitgevoerd door L’Orchestre de la Suisse Romande o.l.v. dirigent Richard Bonynge.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s