9 november: De winter komt eraan

Op 22 december is het pas officieel winter, maar in november kan het ook al flink koud zijn. Sommige mensen kijken uit naar de wintertijd; gezellig bij de open haard zitten, sneeuwballen gooien, de feestdagen… Maar andere mensen worden niet blij van de winter; de dagen worden korter dus het wordt sneller donker, koud, nat, glad, eenzaam… Heb jij zin in de winter? Waarom?

Luister eens een paar minuten naar de muziek die Haydn heeft geschreven over de winter. Vind je het vrolijke of niet zo vrolijke muziek? Hoe klinkt de winter volgens Haydn? Hij omschrijft de muziek zelf als “dikke mist die je in de winter ’s ochtends op het land kunt zien”.

Die Jahreszeiten (Der Winter) van Joseph Haydn uitgevoerd door het Leipziger Kammerorchester o.l.v. dirigent Stephan MacLeod.

Een gedachte over “9 november: De winter komt eraan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s