1 november: De steppen van Midden-Azië

De Russische componist Alexander Borodin heeft een muziekstuk geschreven dat ‘In de Steppen van Midden-Azië’ heet. Wat zijn Steppen? Op de Steppen is het zo droog dat er geen bomen groeien, alleen wat gras en vooral heel veel zand. Daarom wordt het ook wel een halfwoestijn genoemd.

Luister vanaf 1.10 min tot 3.30 min. Stel je voor: we zijn op de Steppen in Midden-Azië, in de brandende zon. In de verte hoor je het getrappel van paarden en kamelen en de eigenaardige klank van een oosterse melodie. Hoe hoor je dat de karavaan/stoet met kamelen en paarden dichterbij komt? Maak eventueel een tekening van de Steppen.

‘In de Steppen in Midden-Azië’ van Alexander Borodin uitgevoerd door Mariinsky Theatre Orchestra o.l.v. Valery Gergiev.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s