14 oktober: Gi-ga-groente orkest!

Vandaag is het Nationale Groente- en Fruitdag. Op deze dag staan groenten en fruit in de spotlight. Er zijn veel groenten en fruit uit Nederland. Het doel van deze dag is om te laten zien welke groente- en fruitsoorten er zijn en op welke manieren je ze kan eten.

Maar wist je dat je met groente en fruit ook muziek kunt maken?

Kijk en luister maar naar dit Groente Orkest! Op welke manieren maken de muzikanten geluid met groente? Lijkt de manier van muziek maken op het bespelen van ‘gewone’ (traditionele) muziekinstrumenten uit een orkest? Welk geluid vind je het mooist of meest verrassend? En als jij een groente- of fruitinstrument zou maken, welk stuk groente of fruit zou je daarvoor gebruiken en hoe?

“Transplants” gespeeld door The Vegetable Orchestra.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s