10 oktober: Uilskuiken!

Wist je dat veel Nederlandse orkesten theatrale concerten maken speciaal voor kinderen? Soms ook heuse Kinderboekenweekconcerten! We gaan vandaag luisteren naar een fragment uit het schoolconcert ‘Uilskuiken’ van Phion, Orkest van Gelderland en Overijssel. Uilskuiken is een komisch, muzikaal en brutaal sprookje over een EI-genzinnig uilskuiken. Over hoe het is om anders te zijn dan anderen en dat iedereen zijn eigen talent heeft.

Het verhaal begint met een ei. Daar begint immers alles mee. Of nou ja, volgens sommigen met een kip. Van wie dit ei is, is de grote vraag. Plots klinkt er een eigenzinnige melodie. Scheurtjes, barstjes en kraakjes doen het ei breken. Er komt een pluizig, wonderlijk diertje uit gekropen…

Luister een paar minuten naar de muziek en kijk naar de afbeeldingen uit het lesmateriaal van Uilskuiken: welk gevoel geeft de muziek jou? En welk plaatje vind je het beste bij de muziek passen? Let op: elk antwoord is goed, zo lang je maar goed kunt vertellen waarom je dat plaatje bij de muziek vindt passen!

Ma Mère l’Oye – Le jardin féerique (deel 4) door het Berliner Philharmoniker o.l.v. dirigent Sir Simon Rattle.

Afbeeldingen: Viesrood Ontwerpers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s