7 oktober: De forel

Wist je dat er veel dieren zijn verstopt in klassieke muziek? Franz Schubert heeft ooit een lied geschreven over een forel en dat was zo populair dat hij er ook een muziekstuk van heeft gemaakt voor vier strijkers en piano. In het lied wordt gezongen over een forel die vrolijk in een heldere beek zwemt. Hij schiet zo snel als een pijl vooruit en kronkelt, zodat een visser hem met zijn hengel niet kan vangen.

Maak een tekening van de beek, de forel en de visser terwijl je naar de muziek luistert. Luister goed; is het een grote of een smalle beek? stroomt het water snel of langzaam? Is het een grote of een kleine vis? Klinkt de vis vrolijk of verdrietig? Zijn er nog meer vissen?

Das Forellen Quintett van Franz Schubert (D.667 Opus 114), uitgevoerd door Juhani Lagerspetz, Sini Simonen, Steven Dann, Franz Ortner en Michael Seifried.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s