6 oktober: de Natuur

‘Dieren en natuur’ is het thema van de Kinderboekenweek. Toen Felix Mendelssohn de Hebriden had bezocht (een eilandengroep bij Schotland) was hij zo onder de indruk dat hij een muziekstuk schreef over de schoonheid van de natuur. Waar denk jij aan bij het woord natuur?

De natuur kan heel veel verschillende dingen zijn, gletsjers, oerwouden, woestijn, de oceaan, een rivier etc. De natuur is een omgeving op aarde die nog niet is aangetast of aangepast door de mens. Een gebied wat alleen door de natuur en de dieren is bepaald.

Pak papier en kleurpotloden/stiften en teken de natuur waar jij aan moet denken bij het luisteren naar deze muziek. Bekijk daarna elkaars tekeningen. Wie heeft wat gehoord? Het leuke aan klassieke muziek is, dat iedereen iets anders kan horen en dat elk antwoord goed is.

Ouverture Hebriden van Felix Mendelssohn door Mito Chamber Orchestra o.l.v. Natalie Stutzman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s