5 oktober: Gi-ga-groen!

We blijven nog even in het dierenthema, want dat past mooi in het thema van de Nederlandse Kinderboekenweek die vandaag start. De Engelse componist Edward Elgar heeft als jonge jongen een aantal muziekstukjes geschreven, die hij veertig jaar later tot orkestsuites ‘De wand of Youth’ maakt. Hij schreef o.a. muziekstukjes met de namen ‘feeën en reuzen’, ‘de tamme beer’, ‘wilde beren’ en ‘motten en vlinders’.

We gaan een paar minuten luisteren naar ‘Motten en Vlinders’. Zie jij wel eens motten of vlinders in of om het huis? Vlinders maken eigenlijk geen geluid. Hoe kun je horen dat Elgar vlindermuziek heeft geschreven? (licht, luchtig, fladderend?) Pak een vel papier en kleurpotloden en teken de motten en vlinders die jij in de muziek hoort.

Deel 3 uit 2e suite ‘The Wand of Youth – Motten en Vlinders’ van Edward Elgar door de BBC Philharmonic o.l.v. Andrew Davis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s