4 oktober: het gemiauwde duet

Vandaag is het dierendag. Componist Maurice Ravel was een groot kattenliefhebber. In zijn opera ‘L’enfant et les sortilèges’ belandt een opstandig kind in een fantasiewereld. Alle spullen in haar kamer komen tot leven en de dieren kunnen praten. Het gemiauwde duet is een lied door twee ‘katten’.

Luister 1,5 minuut naar dit kattenduet. Lijkt het je leuk om zo’n kattenduet te zingen? Waarom wel of niet? Zullen we allemaal even miauwen? Welke twee katjes willen zelf een duet verzinnen? ‘Miauw!’ Probeer maar! En kun je ook andere dierenduetten verzinnen?

Duo miaulé van “L’Enfant et les sortilège” van Maurice Ravel met Marie Lenormand (La Chatte) en Elliot Madore (Le Chat) met Berliner Philharmoniker o.l.v. Mikko Franck

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s