16 september: muziekwedstrijd

Wie heeft er wel eens een wedstrijd gewonnen met een team? Waarmee? En wie heeft er wel eens een wedstrijd in z’n eentje gewonnen? Welke wedstrijd? Moest je daar hard voor oefenen? Hoe vaak of hoe lang? Vond je het spannend?

Stel je voor: je doet mee aan een ‘concours’, dat is een muziekwedstrijd voor mensen die een muziekinstrument bespelen. Je speelt muziek op een groot podium voor een zaal vol met mensen én een jury die kritisch naar je luistert. Lijkt je dat spannend? Wat gebeurt er als je zenuwachtig bent? Hoe zou je omgaan met zenuwen?

In Nederland kun je meedoen aan het Prinses Christina Concours. Iedereen, van beginner tot gevorderde kan meedoen aan de wedstrijd. Wie deelneemt, treedt tien minuten op voor jury en publiek. Zou jij dat durven? Lijkt het je leuk? Waarom wel of niet?

Luister en kijk twee minuten naar Sasha Witteveen (13 jaar), die in 2017 de eerste prijs won op het Prinses Christina Concours op contrabas. Kun je geloven dat ze toen nog maar drie jaar contrabas-les had?

Concerto in A (deel 1) van D. Dragonetti door Sasha Witteveen (contrabas) en Marta Liébana (piano).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s