14 september: de klarinet

We gaan luisteren naar 3 minuten van het klarinetconcert van Carl Maria von Weber. Luister eerst goed naar de solist: de klarinet. Hoe vind je de klank van dit instrument? Hoe zou je de klank van de klarinet kunnen omschrijven?

Weber heeft verschillende emoties (gevoelens) in de muziek gestopt. Het ene moment krijg je misschien een verdrietig gevoel en het andere moment klinkt de muziek juist boos of blij. Welke verschillende gevoelens krijg jij van deze drie minuten muziek? Schrijf elk gevoel dat je in de muziek hoort meteen op. Hoeveel gevoelens hoorde je in drie minuten?

Klarinetconcert nr. 1 (3e deel) van Carl Maria von Weber door klarinettist Andreas Ottensamer en het Berliner Philharmoniker o.l.v. Mariss Jansons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s