5 september: multitasken!

Vandaag gaan we luisteren naar muziek van Mendelssohn en gaan we proberen te multitasken! Dat betekent dat je probeert om twee dingen tegelijkertijd te doen. Als je in een orkest speelt moet je ook altijd multitasken: je moet je instrument bespelen, de bladmuziek lezen, naar de dirigent kijken en naar elkaar luisteren.

Om te ervaren hoe het is om te multitasken. Krijg je bij deze muziek drie opdrachten: luister goed naar de muziek om te horen welk gevoel je ervan krijgt, kijk goed naar de dirigent welk gevoel hij laat zien en tel ondertussen hoeveel contrabassen, trompetten en fluiten je ziet. Kun je dat allemaal tegelijkertijd? Succes!

3e Symfonie van Felix Mendelssohn door Phion onder leiding van Jan Willem de Vriend.

(Antwoord: 4 contrabassen, 2 trompetten en 2 fluiten, de dirigent kijkt vrolijk)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s