1 september: filmmuziek

Filmmuziek is muziek die tijdens films gespeeld wordt om de sfeer van de film en de emoties van de acteurs te versterken. Daarmee is de film een moderne vorm van melodrama (melo=zang/muziek, drama=handeling). Films zouden zonder filmmuziek minder spanning hebben gehad. Heel veel films worden muzikaal begeleid door een symfonieorkest. De symfonische muziek loopt naadloos samen met de bewegingen, handelingen en emoties in de film, op een manier dat de spanning wordt versterkt.

Bij animatiefilmpjes kun je het effect van filmmuziek goed merken. Kijk maar eens naar dit filmpje, waarin je drie korte animatiefilmpjes ziet en de begeleiding van symfonische muziek kunt horen. Bekijk en beluister het filmpje 1x met het geluid aan. Kun je beschrijven hoe het beeld en de muziek samen gaat? En welk effect dit heeft? Bekijk daarna het filmpje nog een keertje maar nu zonder de muziek. Wat is het effect? Hoe zijn de animaties zonder muziek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s