13 juli: Mahler 5

Toen componist Mahler zijn 5e symfonie voor het eerst aan publiek liet horen, vond niet iedereen het meteen mooi. “De tegenstrijdige oordelen zijn geweldig”, zei Mahler, “elk deel heeft zijn vrienden en zijn vijanden”. Wat bedoelde hij daarmee?

De vijfde symfonie behoort inmiddels tot de meest gespeelde werken van Mahler. Luister naar de eerste drie minuten van deze symfonie en steek je hand in de lucht zodra je een trompet hoort. Hoor je geen trompet meer? Dan snel je hand weer naar beneden!

Symfonie nr. 5 van Gustav Mahler door Wiener Philharmoniker o.l.c. Leonard Bernstein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s