12 juli: tekenen op muziek

We gaan vandaag luisteren naar de 25e symfonie van Wolfgang Amadeus Mozart. Wist je dat hij wel 41 symfonieën heeft geschreven?! Mozart is in 1756 geboren. Hoe oud was hij toen hij zijn 25e symfonie in 1773 schreef?

Pak een vel papier en kleurpotloden (of stiften, krijt of verf) en maak een tekening terwijl je goed naar de muziek luistert. Luister naar de muziek en teken wat er in je op komt (dat kan figuratief of abstract zijn). Alles is goed! Je kunt sneller of langzamer tekenen als de muziek sneller of langzamer wordt, maar dat hoeft niet. Veel plezier!

25e symfonie van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd door Wiener Philharmoniker o.l.v. Leonard Bernstein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s