7 juli: Sheherazade

Sheherazade betekent ‘vertelster’. Er was eens een vertelster die zulke mooie verhalen kon vertellen, dat de sultan wilde dat ze elke nacht een verhaal aan hem vertelde. Zo verzint en vertelt ze tijdens meer dan duizend-en-een-nachten 1001 sprookjes. Sommige sprookjes ken je misschien? Zoals ‘Aladin en de wonderlamp’, ‘Sinbad de zeeman’ en ‘Ali Baba en de veertig rovers’.

Luister twee minuten naar de balletmuziek ‘Sheherazade’ van de Russische componist Rimski-Korsakov. Denk je dat het een spannend sprookje is? En als één instrument de vertelster zou verklanken (uitbeelden in muziek), welk instrument zou dat dan zijn denk je?

Scheherazade van Rimski-Korsakov, uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest o.l.v. Claus Peter Flor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s