6 juli: West Side Story

Het verhaal van ‘West Side Story’ gaat over de tegenstellingen tussen de Amerikanen en Puerto Ricaanse immigranten. In de wijk West Side in New York City begin jaren 50 komen veel immigranten uit Puerto Rico.
Er zijn veel gevechten tussen twee bendes in de westerkant van de stad; de immigranten en de Amerikanen maken voortdurend ruzie met elkaar. Maar wat nou als een Puerto Ricaans meisje verliefd wordt op een Amerikaanse jongen?

Luister 2,5 minuut naar van de muziek van ‘The West Side Story’ en laat je fantasie de vrije loop: welk verhaal verzin jij op deze muziek? Wat gebeurt er allemaal in deze 2,5 minuut? Teken, schrijf of vertel jouw fantasieverhaal.

Suite uit ‘West Side Story’ door Phion, symfonieorkest van Gelderland en Overijssel o.l.v. Wayne Marshall.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s