5 juli: Bloemenduet

We gaan luisteren naar het ‘Bloemenduet’ uit de opera Lakmé van de Franse componist Léo Delibes. Twee vrouwen zin­gen sa­men over de prach­ti­ge bloe­men die bij een ri­vier bloei­en. Dit heel bij­zon­de­re lied is al in ve­le films ge­bruikt om be­paal­de scè­nes een heel bij­zon­de­re sfeer te ge­ven. Ook in re­cla­me­film­pjes kom je het re­gel­ma­tig te­gen. Misschien herken je de muziek van tv?

Luister drie minuten naar het Bloemenduet en maak een tekening van de sfeer van de muziek. Je mag de bloemen tekenen, die langs de rivier groeien, maar dat hoeft niet. Je mag ook je fantasie op de muziek de vrije loop geven.

Duo des fleurs van Leo Delibes uit de opera Lakmé door Sabine Devieilhe en Marianne Crebassa en Orchestra Les Siècles o.l.v. François-Xavier Roth.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s