15 juni: acht cello’s

Johann Sebastian Bach heeft een heel bekend stukje muziek voor cello geschreven. Het is een solo voor cello. Dat betekent dat het door één cello wordt gespeeld. De Amerikaanse componist Steven Sharp Nelson vond het zo’n mooie muziek, dat hij het heeft bewerkt voor maar liefst acht cello’s. Hij zegt “Wat is er mooier dan Bach op 1 cello? Bach op 8 cello’s!”

Beluister zijn ‘cello song’ en luister en kijk goed hoe alle cello’s worden bespeeld. De eerste cello strijkt met een strijkstok over de snaren, maar sommige cello’s lijken qua speelwijze wel een ander (modern) instrument. Aan welke instrumenten doet het je denken? En ben je het met hem eens dat acht cello’s samen mooier zijn dan één cello?

‘The Cello Song’ van Steven Sharp Nelson, geïnspireerd op de Cello Suite van J.S. Bach uitgevoerd door ‘The Piano Guys’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s