9 juni: De Middag Heks

In 1858 werd door meneer Lipman het potlood met gummetje erop uitgevonden. Best handig om altijd een gum bij de hand te hebben als je iets tekent! Maar wist je dat je ook kunt tekenen met zand? En als je het dan niet mooi vindt, dan veeg je het gewoon weer uit!

Bekijk de zandtekening die wordt gemaakt op muziek van de Hongaarse componist Antonin Dvorak. Het muziekstuk heet ‘De Middag heks’. Luister drie minuten naar de muziek. Kun je een verhaal verzinnen dat bij de muziek en tekening past?

‘The Noon Witch’ van Antonin Dvorak door Guna Zandere.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s