4 juni: de driehoekige hoed

De Spaanse componist Manuel de Falla heeft een muziekstuk geschreven dat hij ‘de hoed met de drie hoeken’ heeft genoemd. Zo’n hoed noem je een steek of punthoed en is een hoofddeksel waarvan de rand aan weerszijden of op drie plaatsen is opgeslagen.

Luister een aantal minuten naar ‘El sombrero de tres picos’. Vind je de muziek Spaans klinken? En hoe zou die driekantige hoed eruit zien denk je? Maak een tekening van de hoed en gebruik daarbij kleuren die je bij de muziek vindt passen.

‘El sombrero de tres picos’ van Manuel de Falla door Moscow City Symphony o.l.v. David Handel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s