7 juni: Tijl Uilenspiegel

Tijl Uilenspiegel komt in veel middeleeuwse verhalen voor. Het is een deugniet die iedereen voor de gek hield met zijn streken. Hij beleefde zoveel avonturen, dat het vast niet allemaal echt gebeurd zal zijn…

Uilenspiegel was bijvoorbeeld op bezoek bij een dikke koning die alleen het beste eten at. Tijl stelde voor dat hij bij de koning mocht verblijven als hofnar, een soort clown. De koning vond dat een goed idee omdat hij van lachen hield. Uilenspiegel trad elke avond op voor de koning. Toen de koning een avond weg was had Uilenspiegel zoveel gegeten dat hij even dik was als de koning. De volgende avond trad hij op en deed hij de koning na. Toen lachte het hele volk de koning uit en verliet de koning het land uit schaamte. Uilenspiegel deelde toen al het eten van de koning uit aan het volk.

Luister naar dit stukje muziek over Tijl Uilenspiegel en verzin in vijf minuten zelf een avontuur van Tijl Uilenspiegel. Welk instrument heeft de hoofdrol in dit stukje muziek?

Till Eulenspiegel van Richard Strauss door het Berliner Philharmoniker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s