2 mei: Steek je hand op

Bizet componeerde muziek bij het toneelstuk L’Arlésienne (het meisje van Arles). Het verhaal gaat over een jonge boer die hopeloos verliefd is op het meisje van Arles. De muziek begint met een dwarsfluit en tamboerijn. Vind je de muziek snel of langzaam? En wordt de muziek steeds zachter of steeds harder?

Steek je hand op wanneer je hoort dat de strijkers (violen, cello’s en contrabassen) even alleen spelen (dus zonder de blazers). En doe je hand weer naar beneden zodra je de blazers hoort. Goed luisteren!

L’Arlésienne Suite nr. 2 van Bizet door het Berliner Philharmoniker o.l.v. Karajan.

Speel je zelf dwarsfluit (of een ander instrument) en wil je deze solo ook spelen?
Kijk dan op www.phion.nl/solometphion en ontvang gratis en vrijblijvend de bladmuziek en (karaoke) orkestopnames om thuis mee te spelen! Bekijk ook de tutorial waarin de solist van Phion, symfonieorkest van Gelderland & Overijssel, tips geeft!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s