12 april: Speel mee met Mozart!

Hebben jullie slagwerkinstrumenten op school? Zoals een trommel, tamboerijn en triangel? Pak deze er dan snel bij en speel mee met één van de populairste stukken muziek van Mozart: ‘Eine kleine Nachtmusik’. Hoe doe je dat? Op Youtube zijn heel veel filmpjes te vinden waar je heel eenvoudig mee kunt spelen als een soort karaoke-video (o.a. Musication). Pak allemaal een slagwerkinstrument en volg de aanwijzingen op het scherm. En voor je het weet speel je de sterren van de hemel!

Heb je geen slagwerkinstrument? Geen probleem: je kunt ook prima meeklappen met je handen (op borst en/of benen) of pak gewoon een ander voorwerp wat een mooi geluid maakt zoals een pak hagelslag, pannendeksels of een paar potloden. Heel veel plezier!

Eine Kleine Nachtmusik van W.A. Mozart met digitale meespeelpartituur van Musication.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s