6 april: Hard en zacht

We gaan luisteren naar een paar minuten van de eerste symfonie van de Oostenrijkse componist Anton Bruckner. Het eerste deel heeft springerig marsthema. Bruckner gaf het de bijnaam “keckes Beserl”. Dat is Duits voor ‘spring in het veld’, wat levendig en beweeglijk betekent.

Pak een pen en papier en teken tijdens drie minuten van de muziek (langzaam) een lijn op het blaadje. Zodra de muziek harder wordt maak je de lijn hoger en zodra de muziek zachter wordt maak je de lijn weer lager. Na de muziek kun je de lijn met lijnen van klasgenoten vergelijken, heeft iedereen een beetje hetzelfde gehoord?

Symfonie nr. 1 van Anton Bruckner door Frankfurt Radio Symphony o.l.v. Paavo Järvi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s