1 april: Kikker in je bil!

Componist Edvard Grieg hield er een erg vreemd ritueel op na, dat hij voor elk concert uitvoerde. De Noorse componist had namelijk altijd een figuurtje van een kikker op zak. Net voor het doek openging, haalde Grieg het kleine figuurtje uit zijn broekzak en poetste hij het op zodat het hem geluk zou brengen. Bijgelovige jongen die Grieg! Hoe noem je zo’n figuurtje of knuffeltje dat muzikanten geluk moet brengen?

We gaan luisteren naar de Mars van de Dwergen van Edvard Grieg. Wat hoor je in het pianospel? Hoe lopen de dwergen? Zijn ze vrolijk, bang, boos of verdrietig? Hoe zien de dwergen eruit, aardig of gemeen? Maak een mooie tekening terwijl je naar de muziek luistert.

‘March of the Dwarfs’ van Edvard Grieg door pianist Mikhail Pletnev.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s