11 februari: Liefde!

Aanstaande maandag is het Valentijnsdag. In cadeauwinkels, boekwinkels, bloemenwinkels worden allerlei cadeautjes aangeboden, omdat geliefden elkaar vandaag in het zonnetje willen zetten. Ook worden er liefdesbrieven en -kaarten verstuurd zonder afzender, spannend!

In de opera Carmen wordt over de liefde gezongen. Wie kent het Franse woord voor liefde? Precies: L’Amour! Maria Callas (een bekende operazangeres) zingt over de liefde dat het een wilde vogel is, die niet komt als je hem roept, maar juist op een moment dat je het niet verwacht. Wat bedoelt ze daarmee?

Luister naar de eerste drie minuten van dit oude filmpje uit de jaren 70! (tot 3.20″) in welk land denk je dat de opera Carmen zich afspeelt? Herken je de muziek? Het wordt vaak gebruikt in reclames. Hoor je dat Maria over l’amour, de liefde, zingt? Wat vind je van deze manier van zingen?

Habanera uit de opera Carmen van George Bizet door Maria Callas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s