2 februari: Maxima en Willem Alexander

Op 2 februari 2002 ging onze – toen nog kroonprins – Willem Alexander met Maxima Zorreguieta trouwen. Zowat iedereen in Nederland zat aan de buis gekluisterd voor hét droomhuwelijk met veel zwijmel momenten. Je ouders zullen zich nog wel de traan, de balkonscène en het jawoord herinneren.

Tijdens het huwelijk pinkte Máxima een traantje weg toen accordeonist Carel Kraayenhof zijn vertolking van de Argentijnse tango Adiós Nonino liet horen. De titel van het muziekstuk betekent ‘vaarwel vadertje’. De tango was een verwijzing naar de Argentijnse roots van Máxima, maar misschien werd onze koningin ook zo emotioneel omdat haar vader het huwelijk moest missen.

Muziek kan heel goed herinneringen oproepen. Deze muziek deed Maxima aan haar vader denken. Heb jij ook muziek waarbij je altijd meteen aan iets moet denken als je het hoort? Bekijk en luister vier minuten van dit filmpje. Welke instrumenten zie en hoor je?

Adiós Nonino van Astor Piazzolla door Carel Kraayenhof e.a.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s