1 februari: O Fortuna!

We gaan luisteren naar een lied voor de Middeleeuwse godin van het lot, namelijk O Fortuna. De componist Carl Orff zag het leven als een soort rad van fortuin. Zijn motto was: “Soms heb je geluk, maar de dag erna kan je alweer helemaal in de put zitten. Het is daarom belangrijk volop te genieten van de momenten van geluk, want het duurt vaak maar even.” Wat vind je van zijn motto?

Je kunt de tekst van het lied niet verstaan, want het wordt gezongen in een Middeleeuwse taal! Luister drie minuten naar de muziek uit ‘Carmina Burana’ (tot 3.21 min.). Welk gevoel krijg je van de muziek? Bedenk een filmscène waarbij deze muziek goed zou kunnen passen.

‘O Fortuna’ uit ‘Carmina Burana’ van Carl Orff door Berliner Filharmoniker o.l.v. Sir Simon Rattle.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s