1 december: winterdromen

Op klassieke muziek kun je heerlijk wegdromen. Vandaag gaan we luisteren naar een stukje ‘Winterdromen’ van de populaire Russische componist Tsjaikovski. In dit muziekstuk droomt hij van wintervakanties uit zijn jeugd. Vrolijke herinneringen van een dik pak sneeuw in Rusland.

Pak een pen en papier en luister vier minuten naar de eerste symfonie van Tsjaikovski. Welk winterlandschap hoor je in de muziek? Hoor je hoe kinderen een sneeuwpop maken en hoe hard het sneeuwt? Of hoor je mensen skiën? Maak op de muziek een tekening en vertel daarna wat je hebt gehoord.

Symfonie 1 ‘Winterdromen’ van Tsjaikovski, gespeeld door het Frankfurt Radio Symphony Orchestra onder leiding van dirigent Paavo Järvi.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s