10 september: De Bloemenwals

Mark Robbins van YouTube-kanaal DoodleChaos maakt veel fans met zijn video’s waarin de beelden naadloos passen bij de muziek. In dit filmpje maakte hij een knikkerbaan die gelijk loopt met balletmuziek uit De Notenkraker.

Naar eigen zeggen heeft Robbins honderden keren naar de Bloemenwals uit De Notenkraker van Tsjaikovski geluisterd. Hierdoor lukte het hem om de bewegingen van de knikkers gelijk te laten lopen met het bekende muziekstuk. De knikkers lopen hierbij op een baan die werkt door middel van houten blokken, magneten, ballen en de zwaartekracht. Knap gemaakt he?

In het begin hoor je de hoorns en klarinet. Steek je hand in de lucht zodra je de hoorns hoort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s