11 januari: Celloconcert van Haydn

Er zijn vier soorten strijkinstrumenten in een orkest: de viool, de altviool, de cello en de contrabas. De viool is de allerkleinste en maakt de hoogste tonen. De contrabas is de grootste en maakt de laagste tonen. De altviool is iets groter dan de viool en de cello is iets groter dan… de altviool.

Een cello bespeel je altijd zittend. Luister drie minuten naar het celloconcert van Haydn. In dit concert zie je een dame met een blauwe jurk cello spelen. Kun je ook de andere strijkinstrumenten vinden in het orkest? Waar zit de contrabasspeler? Zie en hoor je ook blaasinstrumenten? (Zo ja, welke?)

Celloconcert 1 van Haydn gespeeld door celliste Harriet Krijgh en het kamerorkest van het Concertgebouw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s