22 april: Erbarme dich

“Erbarme dich, mein Gott” is het bekendste en volgens velen het mooiste lied uit de Matthäus-Passion van de Duitse componist Johann Sebastian Bach. De Matthäus-Passion wordt vaak rondom Pasen uitgevoerd. Hierin wordt het lijdensverhaal van Jezus verteld en gezongen. ‘Erbarme dich’ betekent ‘heb medelijden’ en wordt altijd door een lage vrouwenstem gezongen. Wat betekent ‘heb medelijden’?

We gaan drie minuten luisteren naar een bijzondere versie van het ‘Erbarme dich’, dat niet wordt uitgevoerd door een zangeres, maar door een aantal muziekinstrumenten. Welke muziekinstrumenten hoor en zie je? En welk gevoel krijg je van deze muziek?

Lisa Batiashvili en François Leleux tijdens het Prinsengrachtconcert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s